top of page
  • edayaziciioglu

Mustafa Kemal Öztürk

Müzisyen


Merhaba, nasılsınız. Biraz kendinizden bahseder misiniz. Son zamanlarda neler yapıyorsunuz?


Müzisyen olduğum için genelde müzikle uğraşıyorum. Fırsat ve motivasyon buldukça spor yapmaya çalışıyorum.


Ne kadardır Arnavutköy'de yaşıyorsunuz. Daha önce nerede yaşıyordunuz? Arada sizce fark var mı?


10-12 yıldır buralardayım. Öncesinde Etiler, Cihangir, Beşiktaş gibi semtlerde de yaşadım tabii ki bir çok fark var. Arnavutköy 90 lardaki kadar güzel olmasa da hala bir çok yönden farklı ve kendine has bir muhit.


İşlerinizi üretirken nelerden ilham alıyorsunuz.?


Genelde yaşadıklarımdan ve çevremdeki olaylardan ilham alırım.


Arnavutköy'de nerelerde vakit geçiriyorsunuz. Arnavutköy’de vakit geçirmekten hoşlanıyor musunuz?


Sahil hattı, mahalle kafe ve barları ( isim vermek gerekirse, Eylül, Dante, Doorstep, Crepan verilebilir ) dışında Sosyal Tesisler vakit geçirdiğim başlıca noktalar. Boğaziçi spor kulübünün halı sahasını da ekleyebiliriz listeye.


Arnavutköy’ün en sevmediğiniz ve sevdiğiniz yönleri nelerdir?


Kozmopolitliğin artık çok ötesine gitmesi, vale savaşları ,aşırı kalabalıklık ve pahalılık sevmediğim yönleri. Bu kadar karmaşa içinde hala var olan mahalle kültürü, küçük esnaf ve kendine has minik işletmeler sevdiğim yönler arasında, ayrıca Rum evleri ile kilisenin korunmuş olup aktifliğini devam ettirmesi otantikliği açısından çok değerli.


Türkiye de marka ve dükkan isimlerinin Türkçe olmaması hakkında neler düşünüyorsunuz?


Türkiye’de ve Arnavutköy’de yaşayan Türk nüfusundaki azalma göz önüne alındığında Türkçe isim kullanılmaması oldukça mantıklı :) Şaka bir yana hem sanat hem spor hem teknoloji ve daha bir çok konuda geri kalmaya devam eden bir kültürün emperyalist, kapitalist bir sistemde kendisinden üstün gördüğü diğer kültürlerden etkilenmemesi mümkün olmamakta ve doğal olarak onların dillerine de özentiliği artırmakta. Diline sahip çıkma bilinci ile hareket edip Türkçe isim koyan markaları çok takdir etsem de belirttiğim sebepler göz önüne alındığında bu sürecin daha uzun süreler hakim olacağını kabul etmek gerekiyor.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Baki Yavuz

bottom of page