top of page
  • edayaziciioglu

Voldosan Nalbur

Güncelleme tarihi: 12 Haz 2023

Volkan DoÄŸan


Volkan 1986 yılında İstanbul Beşiktaş’ta doğmuş, annesi aslen Rizeli babası aslen Çankırılı. annesi doğuma büyüme Arnavutköylü. babası ise ise 45 yıl önce Arnavutköy'e gelmiştir ve su tesisatı işi yapmıştır, 2006 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra babasıyla beraber Arnavutköy'de tesisatçı dükkanı açmış bu sebepten dolayı 2006 senesinden beri babasıyla birlikte Arnavutköy'de esnaflık yapıyor.


Kaç yıldır Arnavutköydesiniz?

Ben yaklaşık 20 senedir Arnavutköy'de yaşıyorum ama ailem ve aile büyüklerimin tamamı Arnavutköy'ün yerlisi sayılmaktadır.



Bu sebepten dolayı da Arnavutköy eskilerini tanımaktayım ve Arnavutköyün eski hallerini bilmekteyim.


Eski ve yeni Arnavutköy arasındaki farklar sizce neler?

Eski Arnavutköy hakkında hatırladıklarım Rumların sayısının daha fazla olması ve insanların esnaf ilişkilerinin daha fazla olması komşuluk ilişkilerini daha fazla olması iş yerinden daha fazla ikamet olmasından dolayı insanların daha fazla esnaflarla ve komşuları ile zaman geçirmesi gibi şeylerin artık kalmadığını düşünüyorum.


Tarihi bir mahalle olan Arnavutköy'ün korunması gereken özellikleri sizce nelerdir?

Arnavutköy'de korunması gereken şeylerden birinci sırada bence işyerlerini çok fazla açılmaması çünkü Arnavutköy metre kare olarak da küçük olduğu için gelen insanlar ve onların araçları mahalleye sığmamakta ve bu aşırı bir kalabalık ve gürültü yapmakta insanlar bu sebepten dolayı Arnavutköy'de oturmayı tercih etmemektedir.

Arnavutköy oturulacak bir eski muhitlikten çıkıp, gelip zaman geçirilecek bir yer olacak eğer bu gibi durumlar kontrol edilmediği takdirde.


10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page